Korte terugblik op de Indië-herdenking

 

 

Op dinsdag 15 augustus heeft in de Dingertuin van Pensioenfonds ABP in Heerlen de 5e Regionale Indië-herdenking plaatsgevonden.

Het bestuur kijkt terug op een mooie en sfeervolle Indië-herdenking met ook emotionele momenten. Hierbij is een groot woord van dank aan de vrijwilligers meer dan op zijn plaats. Ook zij zullen terugkijken op een geslaagde Indië-herdenking.

 

De genodigden en bezoekers luisterden aandachtig naar de toespraken van Emile Roemer, gouverneur van de provincie Limburg, en Jordy Clemens, loco burgemeester van de gemeente Heerlen.

De toespraken van Dinah Marijanan, schrijfster van het boek ‘Barak 85 Kamer 10’, Sharon Rijken-Simon en Charlotte van de Broeke, schrijfster van het boek ‘Tussen twee werelden’ vertelden hun persoonlijke, emotionele verhalen over de hevige pijn en het grote verdriet van hun ouders en grootouders als gevolg van het oorlogsverleden. Maar ook welke invloed de oorlogstrauma’s op hun zelf en hun leven heeft gehad.

 

Het sluitstuk van de Indië-herdenking is traditioneel het hijsen van de vlag tijdens het ten gehore brengen en het meezingen van het Wilhelmus, gevolgd door de kranslegging.

 

Daarna volgde de verrassing: Namens de vrijwilligers overhandigt Christina Stienen aan André een mooie bos bloemen. Zij bedankt André voor de wijze waarop hij de vrijwilligers betrekt en een plek geeft. ‘Je bent weliswaar een kleine man maar wel een met een groot hart.’

 

Langs deze weg bedankt het bestuur Peter Gisberts die de rol van ceremoniemeester op zich heeft genomen en de Molukse band Saudara2 die de muzikale omlijsting heeft verzorgd.

 

Dit zijn publicaties van de Indië-herdenking op social media: 

 

 

 

 

 

 

 

Download
Programmaboekje Indië-herdenking 2023.pd
Adobe Acrobat document 2.4 MB