Dag van het Indisch erfgoed

 

Stichting Waringin organiseert samen met het Royal Theater in Heerlen de eerste Dag van het Indisch Erfgoed. Een dag waarop aandacht besteed wordt aan diverse facetten van de Indische cultuur en geschiedenis. 

 

Gestart wordt met de toneelvoorstelling “Hallo Bandoeng” van Loulou Rhemrev. Een meeslepende voorstelling aan de hand van telefoongesprekken die via Radio Kootwijk met familie in het voormalig Nederlands Indië werden gevoerd. Lou Lou Rhemrev neemt u mee in haar persoonlijk verhaal over Tempo Doeloe, de Bersiap-periode en alle herinneringen aan haar vader.

 

Vervolgens worden twee films/documentaires vertoond. De documentaire “de Ranchi Baby’s- een Koloniale erfenis ” Het verhaal van een stoomschip waarop onderweg van Indonesië naar Nederland 37 baby’s zijn geboren. De baby’s (inmiddels ver in de 70) leven verspreid over diverse werelddelen. 

De maker en journalist  Joost Wilgenhof is ook aanwezig. Hij heeft de baby’s allemaal opgespoord. Ze vertellen over hun herinneringen en hoe hun leven is verlopen. 

De film “Sporen van Indië” is recent uitgebracht en gaat over de geschiedenis van de Indische Nederlander. Een filmische documentaire over de geschiedenis en verwevenheid tussen Indië en Nederland. Van alles komt aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

 

Het V-Fonds is eveneens te gast om de aanwezigen te informeren over de mogelijkheden om via subsidie het Indisch- en Moluks erfgoed levend te houden. De dag wordt opgeluisterd met optredens van de Molukse band SaudaraSaudara en uiteraard is er Indische catering.

 

Een team van vrijwilligers heet u warm welkom in het Royal theater en zorgt voor een onvergetelijke dag met lekker Indisch eten en Lagu Lagu muziek. 

 

Als bezoeker van onze website ontvangt u 5,- euro korting op een ticket. 

Selecteer op de website van Filmhuis de Spiegel het aantal tickets dat u wenst te bestllen en kies bij ticket niet voor “ regulier (23,50)”maar voor “Waringin” (18,50) en vul vervolgens de 

 

 Promotioncode in: Waringin2023

 

Daarna bevestigt u de aankoop en op de volgende pagina vult u tenslotte nog twee keer uw e-mailadres in. Na bevestiging kunt u op de voor u gewenste wijze betalen via I-Deal.

 

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1589/indische-dag-hallo-bandoeng-sporen-van-indie-meer/